Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 63)

 • Jaarverslag 2022 - Bouwen aan de bibliotheek van de toekomst Bekijk details

  13 april 2023

  In het jaarverslag van 2022 blikken we graag terug op alles wat in 2022 weer kon. Op nieuwe initiatieven en ontwikkelingen die in gang zijn gezet. Samen kunnen we weer bouwen aan de bibliotheek van de toekomst.

 • Ruim 5.600 boeken gelezen voor Scoor een Boek! Bekijk details

  11 april 2023

  Ruim 1.200 leerlingen uit groep 5 en 6 van 22 basisscholen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren lazen samen zoveel mogelijk boeken in de klas én thuis. Op 6 februari werd het startschot gegeven voor de 3e editie van Scoor een Boek! 10 weken later, op dinsdag 11 april was het eindsignaal ter afsluiting van dit sportieve leesproject in het stadion van Helmond Sport. Op een feestelijke manier werd de eindscore bekendgemaakt: er zijn in totaal 5.629 boeken gelezen. Een mooie score!

 • TechBizz: kinderen ontdekken de mogelijkheden van Brainport Bekijk details

  6 april 2023

  Van wie kun je het beste leren hoe techniek en wetenschap in elkaar zitten dan van de experts zelf? Daarom start de Bibliotheek Helmond-Peel op 26 april met een nieuw project voor kinderen: TechBizz.

 • Praten over wereldse zaken in Bibliotheek Asten Bekijk details

  29 maart 2023

  Onis Welzijn en Bibliotheek Asten starten vanaf donderdag 6 april een gespreksgroep: Wereldse Zaken. Deze gespreksgroep is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de actualiteit. Die graag in gesprek gaan om dieper op hedendaagse onderwerpen en thema’s in te gaan.

 • Overdracht VVV Helmond aan Helmond Marketing Bekijk details

  28 maart 2023

  Op 1 juni 2010 werd de VVV-serviceshop gevestigd in de destijds nieuwe bibliotheek. Ruim 12 jaar heeft de VVV een prominente plek gehad in Bibliotheek Helmond. Vanaf 1 april dragen wij de VVV-dienstverlening over aan Helmond Marketing.

 • Expositie Ivonne Fuhren in Bibliotheek Someren Bekijk details

  24 maart 2023

  Van 27 maart tot en met 13 mei is in Bibliotheek Someren een prachtige expositie van natuurfoto’s van Ivonne Fuhren-van de Kerkhof te zien.

 • Helmond-Peel heeft een brugklas voorleeskampioen! Bekijk details

  3 maart 2023

  Donderdag 2 maart won Esma Chanouff van het Alfrinkcollege Deurne de lokale wedstrijd Read2Me!, de voorleeswedstrijd voor brugklassers.

 • Opening de Bibliotheek Asten Bekijk details

  27 februari 2023

  27 februari was de opening van de nieuwe Bibliotheek Asten in ’t Kwartier. Vanaf 10 uur ’s ochtends stonden de medewerkers met een grote glimlach klaar om de bezoekers te verwelkomen in de nieuwe bibliotheek aan de Kerkstaart 10.

 • Start Samen DigiTAAL Bekijk details

  16 februari 2023

  Op donderdag 15 februari is het project ‘Samen DigiTAAL’ officieel van start gegaan. In Bibliotheek Helmond knipte wethouder Dortmans samen met één van de deelnemertjes aan de pilot (proefproject) symbolisch een lintje door dat om een tablet zat. De tablet is een belangrijk middel in dit project. De start is ook het moment waarop gezinnen zich kunnen aanmelden om deel te nemen.

 • Officiële start VoorleesExpress in Asten en Someren Bekijk details

  2 februari 2023

  Op woensdag 1 februari ging in de bibliotheek in Someren de VoorleesExpress van start. Een project dat als doel heeft op jonge leeftijd (voor)lezen en taal te stimuleren in gezinnen. Deelnemende gezinnen ontvingen een boek van de in Asten geboren, schrijfster Judith Koppens. De vrijwilligers kregen uithanden van wethouders van Doorn en Spoor de mini editie van het Prentenboek van het Jaar "Maximiliaan Modderman geeft een feestje."

Paginanavigatie