Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.BoekStart - Lezen met je kleintje

Vader met baby | BoekStart

Veel ouders geloven niet dat het mogelijk is al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek dat voorlezen wel degelijk loont. Samen lezen met je baby, dreumes of peuter is leuk én goed voor de taalontwikkeling!

BoekStart

TechLab

Meisje in TechLab

Wil je de taal leren spreken van robots? Je eigen animatiefilm maken of een boek tot leven brengen met augmented reality? Dat is mogelijk in het TechLab: een plek in de Bibliotheek waar je laagdrempelig kunt experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Ontdek de activiteiten in TechLab

Verhalenspeeltuin

In het park tegenover Bibliotheek Helmond is een nieuwe Verhalenspeeltuin gerealiseerd. Een unieke plek in hartje Helmond waar kinderen met plezier kunnen spelen.

Ontdek de Verhalenspeeltuin

No Dutch required

Reading and multilingualism

Lezen in de taal van je hart

Informatie over meertaligheid

Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren