Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 63)

 • Leesoffensief Helmond is van start Bekijk details

  19 juli 2022

  Door covid-19 zijn bij jonge kinderen, leerlingen en jongeren in Helmond op cognitief, executief, sociaal en emotioneel vlak achterstanden ontstaan. Met het leesoffensief pakken we gezamenlijk deze achterstanden aan en werken we aan een positieve leescultuur in de klas!

 • Voortgang bouw nieuwe gemeenschapshuis Asten Bekijk details

  13 juli 2022

  Het gaat hard met de bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in Asten, waar ook de bibliotheek een plek krijgt.

 • Toos van den Beuken NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022 Bekijk details

  19 mei 2022

  Toos van den Beuken van de Bibliotheek Helmond-Peel is uitgeroepen tot NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022. Zij werd vandaag verrast met dit nieuws tijdens een online uitzending van NBD Biblion.

 • Opening Verhalenspeeltuin in Burgemeester Geukerspark Bekijk details

  11 mei 2022

  Op woensdagmiddag 11 mei is in een zonnig Burgemeester Geukerspark in Helmond de Verhalenspeeltuin officieel geopend. De speeltuin werd geopend door wethouder Erik de Vries van de gemeente Helmond, directeur-bestuurder Robin Verleisdonk en voormalig directeur Ruud Hakvoort, beide van de bibliotheek Helmond-Peel.

 • Lokale Coalitie Kansrijke Start Asten Bekijk details

  24 januari 2022

  Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 levensdagen van een kind zijn cruciaal voor een goede kansrijke start.

 • Bibliotheek Deurne naar het Huis van de Samenleving Bekijk details

  1 oktober 2021

  De bibliotheek in Deurne gaat in de toekomst verhuizen van het CCD naar het verbouwde gemeentehuis, het Huis voor de Samenleving. Dit past bij de nieuwe koers van de Bibliotheek Helmond-Peel van een boekenuitleen naar de bibliotheek als motor van een vaardige samenleving.

 • Leesoffensief Brabant Bekijk details

  3 mei 2021

  De leesvaardigheid van kinderen holt achteruit. Daarom komen de Brabantse Bibliotheken samen met Brabantse onderwijs- en kinderopvanginstellingen met een actieplan: het Leesoffensief Brabant.

 • Bibliotheek Asten gaat verhuizen Bekijk details

  25 februari 2021

  De Bibliotheek Asten is verhuisd naar de 1e verdieping van Winkelcentrum Midas in Asten. Daar is zij tijdelijke gevestigd, totdat het nieuwe gemeenschapshuis klaar is.

 • Prijswinnaars ontwerpwedstrijd Bekijk details

  16 januari 2020

  Naast de Bibliotheek in Helmond wordt gebouwd aan het Burgemeester Geukerspark. In het park is een Literaire Speeltuin gepland. We hebben aan alle Helmondse kinderen gevraagd om met ons mee te denken over het ontwerp. Er werden tientallen ontwerpen ingeleverd en daaruit werden de prijswinnaars geselecteerd.

 • Nieuw: TechLab Bekijk details

  3 januari 2020

  Technologie en taal gaan hand in hand in Bibliotheek Helmond-Peel. Robots besturen, leren programmeren of films maken in combinatie met taal en verhalen.

Paginanavigatie