Bibliotheek Deurne in Huis voor de samenleving

Meer informatie over Bibliotheek Deurne

Welkom in onze nieuwe bibliotheek! 

Op maandag 4 september is Bibliotheek Deurne geopend in het Huis voor de samenleving (Markt 1, Deurne). Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Onze medewerkers dragen een badge en helpen je graag met het vinden van de weg. 


Activiteiten openingsweek Bibliotheek Deurne

Schrijversbezoek Erik Vink

5 september, 19.30 uur
Erik Vink (Deurne, 1951) is schrijver en journalist. Hij vertelt deze avond over zijn werk en zal ook enkele teksten voordragen. Met muzikale begeleiding van Gonnie Feddema.

Lees meer

Lego-dagen

8 september, start op 14.30 en 16.00 uur
Ga zelfstandig aan de slag met onze verschillende Legosets en robots. Bouw, speel en programmeer met Lego Spike Essential. Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar én hun ouders!

Lees meer

Knutsel een boekenlegger

6 september, 15.00 uur
Samen boeken lezen is een feestje, maar het voorlezen wordt nog leuker met een prachtige boekenlegger die je zelf hebt gemaakt! We gaan samen lezen en knutselen. Voor kinderen van 4-8 jaar.

Lees meerNieuwe openingstijden in het Huis

  • maandag, woensdag en vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur (*)
  • dinsdag en donderdag: 10.00 tot 19.00 uur (*)
  • zaterdag: 10.00 tot 13.00 uur
  • zondag: gesloten

(*) van 10.00 tot 13.00 uur alleen zelfservice. 


Inleverbrievenbus nog niet geplaatst

Het is nog niet mogelijk om de materialen in te leveren via de buitenbrievenbus. Deze is nog niet geplaatst. Tijdens de openingstijden van het Huis voor de samenleving kun je de boeken binnen inleveren bij de zelfservice, links in de centrale hal.


Centrale hal

Voorleesarena

Leestafels

De bibliotheek in Deurne is in september 2023 verhuisd van het Cultuurcentrum naar het verbouwde gemeentehuis: het Huis voor de samenleving. In het Huis voor de samenleving zijn verschillende maatschappelijke organisaties gehuisvest. Naast de gemeente Deurne hebben bijvoorbeeld ook Zorg in Deurne, LEVgroep en Senzer een plek in het Huis. 

Nieuwe koers

Het Huis voor de samenleving sluit goed aan bij de nieuwe koers van de Bibliotheek Helmond-Peel. De bibliotheek focust steeds meer op taken die zij naast het uitlenen van boeken heeft: het bevorderen van (digi)taalvaardigheid van de inwoners en het bieden van een plek voor kennisdeling en ontmoeting. Het Huis voor de samenleving biedt hier mooie, nieuwe kansen voor.

Robin Verleisdonk, Directeur-bestuurder van de Bibliotheek Helmond-Peel zegt hierover:
"De bibliotheek van de toekomst is meer dan een bewaarplaats voor boeken. Het uitlenen van boeken en andere media is en blijft zeker een belangrijke dienst. Maar voor een maatschappelijke en ondernemende bibliotheek die we willen zijn, is het daarnaast ook belangrijk dat er veel te beleven valt. De samenwerkting met andere organisaties in het Huis kan daar een belangrijke steen aan bijdragen. Een plekje voor ons in het Huis voor de samenleving sluit hier daarom perfect bij aan."Huis voor de samenleving
Markt 1
5751 BE Deurne

Website Huis voor de samenleving