De Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 16 februari 2023 16:22

Juul wint Voorleeswedstrijd Someren

Afgelopen week waren de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Asten, Deurne, Helmond en Someren. elke gemeente heeft nu haar eigen Voorleeskampioen. De winnaar van elke gemeente zal binnenkort voorlezen in de provinciale finale. Wellicht wordt een van de kampioenen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

Suus Pranger wint Astense voorleeswedstrijd!

Suus Pranger van basisschool Voordeldonk heeft de Astense voorleeswedstrijd gewonnen. Suus las een fragment voor uit het boek 'Achtste groepers huilen niet' van Jacques Vriens. De jury vond het knap hoe Suus een moeilijk onderwerp als kanker bij kinderen bespreekbaar maakte.

Wies van Zuijlen is nieuwe voorleeskampioen van Deurne!

Wies van Zuijlen van basisschool De Zonnebloem uit Liessel heeft De Nationale voorleeswedstrijd van Deurne gewonnen. Wies las een fragment voor uit het boek ‘De verschrikkelijke badmeester’ van Jozua Douglas. De jury vond dat Wies met veel enthousiasme het podium betrad en haar verhaal goed kon overbrengen op de zaal. “Vanaf moment één wist Wies ons als jury mee te nemen in haar verhaal en ze liet niet meer los”, aldus het juryoordeel.

Pim van Leeuwaarden wint Helmondse Voorleeswedstrijd!

Pim van Leeuwaarden van basisschool De Goede Herder heeft de Nationale voorleeswedstrijd van Helmond gewonnen. Pim las een verhaal voor uit het boek ‘Pech onderweg’ van Jozua Douglas en Tosca Menten. “Pim is een echte ambassadeur voor het boek en voor de schrijvers. Hij maakt het publiek enthousiast om het boek zelf te gaan lezen én kan het grappige verhaal ook met humor overbrengen op de zaal.", aldus het juryoordeel. 

Juul Tomassen wint voorleeswedstrijd Someren!

Juul Tomassen van basisschool LeerRijk heeft de Somerense voorleeswedstrijd gewonnen. Juul Tomassen las een fragment voor uit het boek 'Dolfje ontvoerd' van Paul van Loon.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende  wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.


Foto: Eric Driessen - Siris